Vaadake House'i kaudu Wallflower Architecture + Design Bukit Timahis, Singapuris

Projekt:Vaadake läbi maja
Arhitektid:Wallflower'i arhitektuur + disain
Asukoht:Bukit Timah, Singapur
Pindala:15 200 sf
Fotod:Albert Lim KS

Vaadake House läbi Wallflower Architecture + Design

Wallflower Arhitektuur + Disain,Travertine Dream House'i ja Secret Garden House taga asuv stuudio on meie tähelepanu keskpunktis. Seekord tutvustame üht neist oma viimastest projektidest — The View House, mis asub Singapuri Bukit Timahis.
See 15 200 ruutjalga kodu asub ühes Singapuri kõige eksklusiivsemas piirkonnas, kus on viis magamistuba, peretuba, mitut kööki, elutuba ja söögituba ning hoone sees olev uurimus, kusjuures väljas on uimastatav aed ja kaunis bassein.

The View House asub Singapuri ühes kõige eksklusiivsemas alas ja loodi koos suurema projekti osana, mis koosnes seitsmest muust majast. Klient oli elanud vanas majas, mis asus sellel suurel maa-alal; otsustati välja arendada kuus täiendavat maja, mis ümbritseksid vana maja. Omanik valis kuus erinevat uut maja kuue arhitekti. Vanad maja läbivad muu arhitekt. Seitsme jaotatud kruntide klastri esimese maja planeerimiseks telliti Wallflower Architecture + Design. Vanalinn asub kõrgemal maa-alal ja on panoraamvaade linnale. Vistaste säilitamiseks oli Wallfloweri lühike eesmärk kujundada maja, mis ei oleks kõrgem kui vana maja 2. korruseline rõdu.

Seda ala iseloomustab täiskasvanud Tembusu puude rea, mis on kaitstud kaitset käsitleva seaduse alusel. Osa sellest puude rist, istub ainult Tembusi selle maatüki keskel. Lisaks sellele on puu ümbritsev mandriline 10m läbimõõduga kaitsevöönd. Ohustatud tsoonis ei ole lubatud ehitustegevust ega ehitustegevust. Täiendavad juhised nõuavad, et 65% maast eraldatakse välise pehme ja hardscape jaoks.

Strateegia eesmärk oli viia maja komponendid paralleelselt Tembuse puude rida, mille tulemuseks oleks kontseptuaalne roheline koridor, kui kõik krundid oleksid seotud. Saadud kogumass koosneb kahest paralleelsest mahust, mis on eraldatud selle graafiku üksiku puuga ja puu ümbritseva rapsiga sisehooviga. Peamine elutuba, söögituba ja kuiv köök avanevad rapsihoones ja basseinis. Siseruumide ruum tagab intiimse väljasruumi, mis on otsustavalt ebamäärane; sisehoov võib olla aed, terrass ja see võib saada atrium-stiilis maja keskseks südamikuks. Eraldi, osaliselt erasektori ja vaatega lähedale ja kaugele maastikule muutuvad sõltuvalt sellest, kuidas ruumi kasutatakse. Vaade läbi maja on kosmose ja maastiku integratsiooni tasakaalustamise väljakutse.

Maja ringlus toimub vertikaalselt läbi pideva spiraalse treppe, mis ühendab kolme tasandit ja horisontaalselt piki pikikaid koridoris. Niisiis on see looduslik valgustus ja ventilatsioon optimeeritud, ruumid on kavandatud üheks ruumiks paksuks ja seetõttu on mõlemal pool külg külg raputatud hoov ja külg aiad. Kaks taset ja keldrit ümbritsevad omanikule määratud funktsionaalset programmi: aed, bassein, elu- ja söögituba, kuiv ja märg köök, viis magamistuba, peretuba ja uuring.

Valgete värvitud betooniseinte, puidust aknaklaaside ja geomeetriliselt lihtsa ja alahinnatud kujunduse kasutuselevõtmine rõhutab soovi edasi lükata konserveerunud koloniaalmaja, mis asetseb otse kogu Singapuri endise presidendi elukoha kaudu. Samal ajal väljendavad lihtsad geomeetrilised elemendid ja juurutavad seda läbi tänapäevani. Puuvillane päikesekaitsekreemiku lint fassaadist, vana kolooniapuurtevabariigi troopilises akendega ümberkujundamine. See on endiselt asjakohane, kuna see on kergekaaluline seade, mis filtreerib kergesti äärmuslikest ilmastikutingimustest.

Wallflower'i arhitektuur + disain


















Понравилась статья? Поделиться с друзьями: