Tanderra maja, Sean Godselli arhitektid Victoria linnas, Austraalias

Projekt:Tanderra maja
Arhitektid:Sean Godselli arhitektid
Asukoht:Morningtoni poolsaar, Victoria, Austraalia
Pindala:3,067 ruutjalga
Fotod:Courtesy of Sean Godsell Architects

Tanderra maja Sean Godselli arhitektid

TheTanderra majakõrvalSean Godselli arhitektidon tõmmatud mäest alla Morningtoni poolsaare tohutul kujul, väljaspool Victoria, Austraaliat. Koht on tuntud oma sooja suvi ja kuumade tuulte tõttu, mistõttu kodus on osaliselt maapinnale kaevatud. Ehitise põhiline kujundus on standard L-kujuline. Samuti on liiga palju välistingimusi, mis on varjutatud, et vältida ülekuumenemist.
Lähedal asuvas rabas on päikeseenergia süsteem, mis kasutab päikeseenergiat, kuid seda madala mõju koju kasutatakse ka vihmavee kogumist.

Arhitektidelt:"Verandahoidla ruumiline olemus on olnud minu maja uurimiseks mõnda aega lahutamatu osa. Sellest uurimusest on minu töös välja toonud kaks erinevat elementi — (anti-tectonic) välimine nahk ja mitmetähenduslik plaan, kus kasutamine, funktsioon sees ja väljas on korraldatud vastavalt verandahoidla mitte-dogmaatilisele iseloomule, mitte mis tahes formaalsetele joontele . Ühel tasemel on see argument piirkondlikule arhitektuurile, kus kohalikud tingimused informeerivad nii Aasia kui ka koloonia ajaloost kultuuriliselt asetsevat disainielementi. Teisel juhul on mul esitatud argumendid koridori eemaldamiseks organiseerimisseadmena ja seda toetades argumente jagatud plaani või Aasia arhitektuurist levinud ühendatud ruumide kohta. Jagatud plaani kineetiline olemus aitas mind eemaldada sektsioonist sõltuvus ruumilisest seadmest minu arhitektuurist ja seeläbi tugevdades rünnakut Euroopa modernismile kui arhitektuuri genereerimiseks kasutatavale struktuurile (st teha huvitavat ruumi, muutes lagi kõrgust või põrandat tasemed) "

"Need ideed on tööl selles majas, mis asetseb mäe tipus 40-le kohas. Maja on kaunid vaated kauge ookeani, kuid vaated on lääne poole ja maja puutub kokku võimas valitseva tuulega. Suvel kuumad northerlies löövad kogu kohas ja see on vastupidi sellele kokkupuutele, et maja kujutab endast "L" kuju ja kaevab end maapinda, et pakkuda inimestele kaitstud välistingimustes ruumi. Peamised funktsionaalsed ruumid paiknevad diskreetselt plaani pikkuse ulatuses ja on ühendatud pigem kaetud väliterrassidega kui koridoridena. Kuigi mõni aasta hiljem tarniti, loodi see maja samal ajal kui Glenburni maja ja talle antakse Glenburnis õde. "

Понравилась статья? Поделиться с друзьями: