Casa 1217 poolt H Arquitectes L'Escala, Hispaania

Projekt:Casa 1217
Arhitektid:H Arquitectes
Asukoht:L'Escala, HispaaniaPindala:6,458 sq ft (pindala)
Fotod:Adria Goula

Casa 1217 poolt H Arquitectes

Hispaania arhitektidH Arquitecteson kavandanud 1217 House'i või on ametlikult tuntud Casa 1217 Liras Girona L'Escala vallas Hispaanias.
Maja asetatakse 6 500 ruutjalga pehmele topograafiale. Krunt oli selge kõigist takistustest, mis tegi tööd üsna palju lihtsamaks ja kiiremaks.
See köök on noorpaari elukoht. See kaheosaline disain pakub vaateid Peni mäele ja Cap de Creus'ile.
Interjöörid ja välistingimustes on ühendatud seeria ühendatud verandaga.

Asub l'Escala (Girona) Montgó Cove'i lähedal, millel pole erilisi linnaomadusi. Ristkülikukujuline 600-ruutmeetrine pind koos kõikide linnateenustega; pehme topograafia, nägu piki krundi orienteeritud põhja-lõuna suunas. Kohapeal ei olnud eelnevalt olemasolu ega taimestikku ega ehitatud elementi.

Tingimused

Programm oli lihtne, arendada maja paariks; siiski oli mõningaid tingimusi, mis aitasid hakata esimesi otsuseid vastu võtma: maja peaks olema kaks korrust, et võimaldada vaateid Pení mäele ja Cap de Creusesse. Kliendid nägid ka mõlemas korrusel asuvat üleminekupinda, et ühendada sise- ja väliskeskkonda; esimesel korrusel asuv ruum, mis töötab lisavõimalusega ja vähese tubadega külaliste tubade vastuvõtmiseks.

Projekt

Krundi ebameeldiva ümbruse tõttu tehti ettepanek paigutada selle perimeetrile kõik taimestiku vormid. Eesmärk oli muuta taju, tihendades taimestikku ja vältimaks aia loomist. Kuigi maapealne korrus on seotud välistingimustega, on esimene korrus seotud maastiku vaadetega. Need tingimused defineerivad maja esimest loogilist ülesehitust: nende perimeetris on täielikult kolm horisontaalset plaani. Selleks, et reageerida maja "mugavale" programmile, on poolte põrandapindade pindala kergekaaluline kast. Need kaks kasti asetatakse igas põrandas vastassuunas, et luua optimaalne suhe välise ruumiga, sõltuvalt sellest, mis põrandal. Esimesel korrusel paiknev kast asetatakse põhja poole, et kasutada galerii lõunapoolset orientatsiooni, kus on köök ja lisatöökoda / ladu, mis suvel toimivad verandana ja talvel päikeseenergia ruumi. Esimesel korrusel asuvas kastis on kaks väikest tuba: nende suurus lubab kasutajatel kasutada välise galerii ruumi assigneeringut kasumit. Seda ruumi kasutatakse suvel rõduna ja talvel talveks. Kuigi kastid sisaldavad "mugavat" programmeeritud ruumi, eeldatakse, et programmeerimata galerii ruumid on kogu aasta vältel kasutatavad passiivse soojussüsteemiga.

H Arquitectes

Ehitus

Konstruktsioon, mis põhineb konkreetsetel sambadel ja tahvlitel, on projekti eelarve kõige olulisem investeering. See sisaldab termilist inertsi ja samal ajal iseloomustab galerii ruume ja sellest tulenevalt ülejäänud maja. Lahtrite strateegia vastab mehhaanilise konstruktiivsele süsteemile: need koosnevad õhupalli raamist, OSB paneelidest ja kipsplaatide vaheseinatest. Seina vaheseinte sees asuv õhukamber võimaldab säilitada suures koguses isolatsiooni, vältides seeläbi ruumi soojuslikku inertsi, mis tuleb talvel soojeneda kiiresti. Samal ajal võimaldab see paigutada kõik tehnilised elemendid majas, kus betoonkonstruktsioon jääb täiesti nähtavaks ilma peidetud elementideta. Lõpuks on kastidena valatud puit-betoonpaneelid.

Ehituse käitumine

Ida- ja lõunapoolsed galeriid tagavad kõrge päikeseenergia kasu. Nad töötasid ilma talviste päevadeta aklimativaatorita ja töötavad samal ajal termilise õhkpadjaga mugavusruumide jaoks. Öösel vähendavad kardinad soojuse kadu, kui puuküttega keris aklimatiseerub. Need elemendid takistavad ka maja jahtumist ajal, mis on tühi. Karbid (hästi isoleeritud, õhukindlad ja termilise inertsi puudumisel) sisaldavad aerotermilist soojuspumba süsteemi, mis tagab nende ruumide kiire kuumutuse, kui kasutajad tulevad pärast pikka pausi.

H Arquitectes

Понравилась статья? Поделиться с друзьями: